Meteen naar de inhoud
Home » 4 tips hoe je snel meer klanten aantrekt voor je salon. 

4 tips hoe je snel meer klanten aantrekt voor je salon. 

  Een klantenbestand vanaf nul opbouwen kan lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe klanten aantrekt

  Er zijn een aantal dingen belangrijk om snel een klantenbestand op te bouwen. Gelukkig leven wij in een hele mooie tijd! Wij kunnen gebruik maken van de kracht van het internet. In een korte tijd kan je ervoor zorgen dat je een groot publiek bereikt. 

  In het verleden kon je dit alleen maar doen door (dure) advertenties in kranten en magazines te plaatsen. Tegenwoordig kan je met een klein budget al adverteren op internet met een heel groot bereik.

  Niet alleen is het bereik op het internet veel groter dan in advertentie in een krant of magazine. Je kan ook heel gericht adverteren. Als jij precies weet wie jouw doelgroep is kan je ervoor zorgen dat alleen die doelgroep jouw advertenties zien. Dit is bij een krant of een magazine heel anders want hoeveel % van de lezers zijn echt geïnteresseerd in je aanbod?

  Maar hoe zorg je er nou voor dat je snel meer klanten aantrekt voor je salon? 

  #1. Zorg voor een website

  Klanten willen voordat ze een afspraak maken meer over je te weten komen. Ze maken vaak niet random ergens een afspraak ze willen weten wie jij bent, waar jij voor staat en hoe je werk is. 

  Als jij geen website hebt hoe moeten (toekomstige) klanten jou vinden? Een website is een investering die zich snel terug verdiend. Heb je nog geen website zorg ervoor dat dit je eerste investering is. 

  #2. Adverteer op Social Media

  Als je een website wil je ervoor zorgen dat er veel verkeer/ potentiële klanten naar jouw website gestuurd worden. Een snelle manier om dit te doen is met adverteren op social media

  Belangrijk bij adverteren is dat je duidelijk in kaart hebt wie jouw doelgroep is. Bij mijn klanten merk ik het snelst resultaat bij adverteren op Facebook en Instagram. Vanaf 5 euro per dag kan je al een goede advertentie draaien. Belangrijk is om goede copywriting te gebruiken bij het schrijven van je advertentietekst. Zeg niet boek nu een afspraak, maar ga veel meer in op het probleem wat jij kan oplossen voor je klant. 

  #3. Maak reclame voor jezelf! 

  Of je nou een schoonheidsspecialiste, wimperstylist, nagelstylist, pedicure, kapster etc. bent zorg ervoor dat jij in jouw vakgebied eruit springt. Ben je kapster zorg ervoor dat je haar opvalt, als nagelstyliste dat je nagels opvallen etc.  

  Als mensen ervoor beginnen kan je vertellen wat je doet en een visitekaartje geven.

  #4. Zorg voor online reviews

  Social proof (positieve recensies) zorgt ervoor dat je snel een klantenkring opbouwt. Veel salons vergeten dit… Als mensen lezen dat andere enthousiast over jouw salon zijn dan zullen ze eerder een afspraak willen maken. 

  Maar hoe zorg je er nou voor dat je meer reviews krijgt? Nou eigenlijk heel simpel: Vraag het gewoon! Elke klant die blij je salon verlaat vraag je of ze online een review willen plaatsen. Het maakt niet uit waar (Google, Facebook etc.). Hoe meer je er verzameld hoe beter. Vaak vinden stylistes het lastig om het te vragen. Vraag het gewoon zodat de wereld kan zien hoe geweldig jij bent!  

   

  Wil je meer tips hoe je Snel een Succesvolle Salon opzet? Bekijk dan hier hoe wij jou kunnen helpen. 

   

   

  Boek vrijblijvend een informatie gesprek: